Vabilo k soustvarjanju

Nekaj lepega nastaja, komaj čakam, da podelim z vami! 🤩

Moja spletna stran bo doživela popoln preporod ✨ Pripravljam veliko novih vsebin, pa dosedanje bodo še bolj dostopne, da jih boste lažje našli … 💫Pa še nekaj čisto posebnega bi rada pripravila za vas, upam, da uspe, kot sem si zamislila, držite pesti tudi vi!

Vse to v času, ki je zame poln izjemno zahtevnih dogajanj, zato je vse skupaj velik izziv. Pogosto se sprašujem, ali in kako bom zmogla, kar sem si zadala, ob tem, kar je trenutno pač dano 😬 Iskren odgovor je, da ne vem (še). Potrudila se bom po najboljših močeh, pa bomo videli, kako bo šlo in kaj (in kdaj) se rodi.

Ob tem pa prosim za pomoč tudi vas: bi podelili svoje mnenje, vtise o programih Pot navznoter s Tino Košir, da jih objavim na spletni strani?

V nekaj stavkih mi jih lahko napišete v komentar pod ta zapis ali po mejlu (tina.kosir@gmail.com). Pripišite še, kako želite biti podpisani (začetnice, samo ime, ime in priimek ali kako drugače)

Vnaprej najlepša hvala vsem, ki boste soustvarjali z mano tudi na ta način! 💖

A ja, še rok za oddajo: če je le mogoče do ponedeljka, 13. marca 😇

HVALAAAAA!!!

Pot navznoter – pomlad 2023

S pomladnimi programi Pot navznoter pričnemo 27. marca! Osrednja tema programa celostne joge bo RADOST, enkrat tedensko pa si bomo poleg tega privoščili še MEDITACIJE ZA NEGOVANJE HVALEŽNOSTI. Udeležba na vseh uvodnih urah je brezplačna, prijave pa že sprejemam!

Če bi vas tečaji zanimali, pa vam trenutne okoliščine ne omogočajo takšnega finančnega zalogaja, mi, prosim, sporočite in dogovorili se bomo za prispevek v za vas manj obremenjujoči višini. Srčno želim, da bi bile te navdihujoče vsebine dostopne vsem, ki vas kličejo.

Če se vam zdijo vsebine, ki jih pripravljam, dragocene, pa lahko moje delo dodatno podprete z zneskom po svoji izbiri –> PODPORA

JOGA – POT NAVZNOTER: RADOST
9 – tedenski tečaj celostne joge

Pomlad je čas, ki nas posebej podpira pri tem, da vrata srca na stežaj odpremo življenju in si dovolimo polno občutiti radost! Kaj pa je radost? Globoka notranja radost ni minljivo čustvo, je nadčustveno stanje duha, ki zaobjema in presega vse občutke, prav kakor svetloba vsebuje vse barve. Odpreti se radosti pomeni zavestno občutiti in odčutiti karkoli, kar se pojavlja v nas z radovedno odprtostjo. Radost je izraz pretočnosti na vseh ravneh našega bitja – fizični, energijski, čutni, čustveni, mentalni, intuitivni, duhovni … Celostna joga nas osvobaja togosti in spon, ki blokirajo prost pretok naše živosti, zato je radostna pot k radosti! Hvaležna bom, če bomo to pomlad skupaj stopali po njej.

Kako potekajo vadbe Joga – pot navznoter?
– uvodno sproščanje in vzpostavljanje naravnanosti ljubeče naklonjenosti (10-15 min)
– Tinina navdihovalnica o osrednji temi (15 min)
– čuječe utelešanje: razgiban in uravnotežen program, sestavljen iz mešanice klasičnih jogijskih položajev in podpornih vaj iz sorodnih gibalnih disciplin, s poudarkom na občutenju, zavestnem gibanju in mirovanju v sozvočju s sproščenim dihom (30-45 min)
– zaključno sproščanje, dihalne vaje, meditacija in/ali vodene vaje notranjega raziskovanja ter samouravnavanja (15-30 min)

Za udeležbo na vadbah predznanje joge in/ali meditacije ni potrebno.

Tečaj bo potekal preko spleta in v dvorani. Vsebina tečaja je v vseh terminih približno enaka (nekatere vaje prilagodim udeležencem, še posebej to velja za vadbo v dvorani), tako da izberete en termin tedensko.

Udeležba na informativnih uvodnih urah v prvem tednu tečajev (27. – 30.3.) je brezplačna in neobvezujoča, se je pa potrebno predhodno prijaviti po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

Spletni tečaj (vadbe bodo potekale v živo preko Zooma, posnetki vseh vadb bodo dostopni eno leto)
ponedeljek 19:30 – 21:00; pričetek 27. 3. 2023

V dvorani v No Stress Centru (Ulica Milana Majcna 29a, Ljubljana)
torek 9:30 – 11:00; pričetek 28.3.2023
četrtek 19:30 – 21:00; pričetek 30.3.2023

Cenik za 9-tedenski program
Spletni tečaj:
– spletni komplet: udeležba na spletnih vadbah v živo + dostop do posnetkov: 90 Eur
– samo udeležba na spletnih vadbah v živo: 68 Eur
– samo dostop do posnetkov: 68 Eur
Vadbe v dvorani (+ brezplačni dostop do spletne vadbe joge v živo preko Zooma): 108 Eur
– doplačilo za enoletni dostop do posnetkov spletnih vadb: 24 Eur

prijave in dodatne informacije po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

ODA RADOSTI: MEDITACIJE ZA NEGOVANJE HVALEŽNOSTI

Hvaležnost in radost dokazano hodita z roko v roki. Hvaležnost pomeni zavestno izbiro temeljne naravnanosti, da v življenju prepoznavamo darove, možnosti in priložnosti, namesto da bi naš pogled ostajal zataknjen v slabem in težkem. Pristna hvaležnost je najhitrejša pot iz potrtosti v radost, iz občutij pomanjkanja v zavedanje obilja, iz stanj oviranosti v ples s podpornimi silami življenja. Čudovito je, ko hvaležnost v nas vznikne spontano, vendar jo je dolgoročno treba negovati in vedno znova izbrati, da traja in nas oplaja. Srčno vabljeni, da skupaj odkrivamo razloge za hvaležnost!

Srečanja bodo potekala preko Zooma, dostopni pa bodo tudi videoposnetki srečanj (preko YouTube) in zvočni posnetki (preko SoundCloud). Udeležba na uvodni uri je brezplačna, se je pa zanjo potrebno prijaviti po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

Srečanja preko Zooma: sreda 20:00 – 21:00 ; pričetek 29.3.2023

Cenik za 9-tedenski program
– spletni komplet: srečanja v živo preko Zooma + enoletni dostop do posnetkov: 90 Eur*
– samo udeležba na spletnih srečanjih v živo: 68 Eur*
– samo enoletni dostop do posnetkov: 68 Eur*

* Za udeležence tečajev Joga – pot navznoter: Radostvelja 30% popust! Cenik s popustom:
– spletni komplet: srečanja v živo preko Zooma + dostop do posnetkov: 63 Eur*
– samo udeležba na spletnih srečanjih v živo: 48 Eur*
– samo dostop do posnetkov: 48 Eur*

Če bi vas tečaji zanimali, pa vam trenutne okoliščine ne omogočajo takšnega finančnega zalogaja, mi, prosim, sporočite in dogovorili se bomo za prispevek v za vas manj obremenjujoči višini. Srčno želim, da bi bile te navdihujoče vsebine dostopne vsem, ki vas kličejo!

Prijave in dodatne informacije po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

O meni

Z jogo sem se začela ukvarjati pred več kot dvajsetimi leti, pri šestnajstih. Pri devetnajstih letih me je ljubezen do tradicionalnega indijskega izročila pripeljala na pot Biharske šole joge. Dvanajst let sem se učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru, kjer sem opravila tudi triletni učiteljski tečaj. Večkrat sem po nekaj tednov prebivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Skoraj desetletje sem pod vodstvom Swami Vishwashakti jogo tudi poučevala na različnih tečajih za odrasle in otroke. 

Leta 2015 sem stopila na samostojno jogijsko pot in zasnovala tečaje Joga – pot navznoter.

Pri Joga združenju Slovenije sem registrirana kot Izkušena registrirana učiteljica joge z opravljenim naprednim učiteljskim izobraževanjem (IRJU 600).

Ker me je od nekdaj zanimala tudi indijska filozofija, zgodovina in kultura joge, sem dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo “Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo”, za katero sem prejela fakultetno Prešernovo nagrado. V okviru doktorskega študija (doktorirala sem aprila 2018) sem raziskovala filozofijo in mistično izročilo kašmirskega šivaizma. Na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete UL sem tri leta (2018-21) kot asistentka sodelovala pri izvajanju izbirnega predmeta Kultura Indije.

Zgodovino in filozofijo joge poučujem na učiteljskih tečajih joge in v okviru samostojnih predavanj.

V poučevanju joge, meditacije in filozofije teoretsko znanje povezujem s praktičnimi izkušnjami.

Jogijska pot je zame pot raziskovanja, ki se nikoli ne konča, vsak korak na njej pa je svež in nov.

Zaživela je FB skupina V stiku s Tino!

Prejšnji teden je končno zaživela nova FB skupina V stiku s Tino! Končno, ker sem imela to že dolgo v načrtu, zdaj pa je prišel čas za uresničitev.

Zaprta skupina je namenjena izključno vpisanim na programe Pot navznoter (spletne ali v živo, skupinske ali individualne) in pa vsem, ki ste programe obiskovali kadarkoli v preteklosti. 

V skupini bom objavljala kratke videe z vsebinami, namenjenimi posebej vam: vaje, ki lahko pridejo prav in jim ni treba nameniti veliko časa (nekaj minut je dovolj); priporočila vsebin, ki me navdihujejo; pa kakšen ščepec vsakdanjika – trenutno sem se recimo podala na pot daljšega ajurvedskega zdravljenja (prvi video o tem sem že posnela, novega bom kmalu) in vam bom poročala, kako mi gre.

Seveda pa ste tudi vi vabljeni, da podelite svoje vsebine, vprašanja, utrinke, če želite.

Kako se pridružite skupini? Če ste programe Pot navznoter obiskovali v peteklosti, mi, prosim, po mejlu (tina.kosir@gmail.com) ali v zasebnem FB sporočilu, napišite, kdaj (približno, recimo “nekaj let nazaj” je povsem ok) in kateri program, pa vam bom poslala link, preko katerega se pridružite skupini.

Če ste vpisani v programe, ki trenutno potekajo, pa preverite mejl, ker sem vam povezavo že poslala.

(P)ostanimo povezani tudi tako!

“Pot se vedno pokaže, vredno je vztrajati!” – Pogovor za dušo z Manco Švara

“Medgeneracijska travma, kozmologija in umetnost”: kako zanimive, pomembne in prelomne teme! Tako sem pomislila, ko sem brala o diplomskem delu specializantke psihoterapije (Jungovske analize) Mance Švara . V delu, ki je zaokrožilo njen desetletni študij na Institutu IPAL po metodi IPAL (ta vključuje analitično psihologijo, kozmologijo, alkimijo in aktivno imaginacijo), je med drugim obravnavala tudi terapevtsko delo s telesom, sanjami, umetnostjo, aktivno imaginacijo in terapevtsko delo v spremenjenih stanjih zavesti. Vse to so področja, ki me osebno zelo pritegnejo! In ker si mislim, da tudi marsikoga med vami, sva z Manco posneli Pogovor za Dušo.

Več o Manci in njenem delu na njeni spletni strani http://www.mancasvara.si/

“Pisala sem o temah, ki so zorele in dozorele skupaj z mano,” mi je Manca povedala o svojem diplomskem raziskovanju. Kot senzibilna ženska, rojena v obmejnem okolju, močno zaznamovanem z medgeneracijsko (po)vojno travmo, je že od mladih nog iskala poti in načine, kako osvetliti in osvoboditi zamolčano bolečino ter prekiniti travmatsko pogojene vzorce doživljanja in delovanja.

Živimo v družbi, ki je močno travmirana, ugotavlja. Neozaveščene travmatske vsebine se prenašajo iz generacije v generacijo in povzročajo, da se vedno znova vzpostavljajo pogoji, v katerih se ponavlja sorodno. Zakaj? “Nezavedno”, kakor se v Jungovski psihologiji poimenuje notranje globine, ki segajo iz osebnega v medosebni, kolektivni prostor-čas, nas vodi k ponovitvi, saj si želi razrešitve.

Ta je slej ko prej vedno mogoča – če ne v eni, pa v prihodnji generaciji! – a pot do nje je zahtevna. Ko pridemo v stik s travmatičnimi vsebinami, sencami in kompleksi, lahko začutimo zelo močne odpore. Zato so metode, orodja in strokovnjaki, ki nas na tej poti lahko opolnomočijo, tako zelo dragoceni.

“Do resnične svetlobe ne moreš priti, ne da bi se zazrl tudi v temo,” pravi Manca. A nagrada za pogum in vztrajnost je neprecenljiva: “Zlato, ki se porodi in notranje alkimije, je neuničljivo.” Pomeni zmožnost najti smisel v še tako težki življenjski situaciji.

»V hudih stiskah se lahko zdi, da poti iz njih ni. A pot se vedno slej ko prej pokaže. Vredno je vztrajati!«

Vabljeni, da prisluhnete najinemu pogovoru. V zvočni obliki pa je na voljo tu:

Sveti počitek

“Tina, tako zelo pomembno je, da nas vzpodbujaš k počitku, hvala ti!” pogosto slišim od sopotnic in tudi sopotnikov na Poti navznoter. V današnjem hitečem času, naravnanem na hiperstorilnost, je to izjemno dragoceno, se izkazuje vedno znova.

Počitek je zame svet. Brez počitka ni užitka! se mi je zdajle utrnilo … pa še rima se. Pa ne mislim na površinsko hlastanje za hitro hlapljivimi užitki. Mislim na globoko radost bivanja. In tudi na povsem praktično, vsakdanje zadovoljstvo v življenju. Nespočiti smo pobiti. Ni res? Sitni, razdražljivi, brezvoljni.

Pa počitek ni samo spanje in še zdaleč ni zgolj ležanje. Ravno obratno. Nekakovosten spanec ali megleno poležavanje nas ne odpočije, po drugi strani pa nas lahko napolni smiselna krepčilna dejavnost, pa druženje, ustvarjanje in še marsikaj.

V staroindijskih modrostnih izročilih je za najvišjo obliko počitka veljalo “počivanje v Sebi” (sanskrtsko: atmavišranti). To je stanje globinskega stika duše z duhom, ko bitje sproščeno počiva v naročju celote Bivanja. Do tega lahko pride v meditaciji ali pa v dejavnosti v stanju, ki ga v sodobnem jeziku imenujemo “flow”: ko smo v toku in delujemo s tokom smo lahko navzven izjemno aktivni, dejavni, ustvarjalni, pa vendar v sebi počivamo. Zato se ne izčrpamo.

Izročila, ki sem jih sama tudi v okviru akademskega študija največ proučevala, so trpljenje, stisko, nezadovoljstvo opredelila kot “odsotnost počitka”. V stiski smo, ko se ne zmoremo sprostiti. A ni to sijajna, izjemno lucidna definicija?

Skratka, ker me tako lepo vzpodbujate, naj vas še naprej vzpodbujam k počitku, sem za zimsko trimesečje osnovala svež, edinstven program. Vsakič bomo začeli z zdravilno zgodbo, na to pa se v meandre zgodbe spustili preko yoga nidre (jogijskega spanca) in tako z njihovim zdravilnim dotikom oplemenitili svoje nezavedne globine.

Kakšne zgodbe nas čakajo? Nekatere izvirajo iz svetovnih izročil in ko sem začela razmišljati o programu, sem mislila, da bo to rdeča nit. A glej glej! Ker sem v božično-novoletnem času obilno počivala v Sebi, so se začele rojevati izvirne zgodbe … nekakšni mozaiki zdravilnih, krepčilnih podob in sporočil. Mene so ob svojem porajanju že prav čudežno napolnile, nekatere prav osupnile. Komaj čakam, da jih podelim z vami!

Vabljeni na brezplačno uvodno uro v sredo, 11. 1. ob 20h preko spleta. Prijave in dodatne informacije po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

SVETI POČITEK: ZDRAVILNE ZGODBE IN SPROŠČANJE

Zima je bila tradicionalno čas upočasnitve, počitka, umiritve. Čas, ko obnovimo moči, da se lahko spomladi odpremo svežemu zanosu. Pred mrazom in temo dolgih noči so se ljudje umikali navznoter, se stiskali ob peči in si pripovedovali zgodbe. Danes so domača ognjišča zamenjali ekrani, a naša prvinska notranja potreba po toplini, smislu in pristnem stiku ni nič manjša.

Za vas v prihajajočem trimesečju pripravljam barvit program zdravilnih zgodb, ob zgodbah pa si bomo privoščili potovanja navznoter z jogijskim počitkom (joga nidro).

Srečanja bodo potekala preko Zooma, dostopni pa bodo tudi videoposnetki srečanj (preko YouTube) in zvočni posnetki (preko SoundCloud). Udeležba na uvodni uri je brezplačna, se je pa zanjo potrebno prijaviti po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

Srečanja preko Zooma: sreda 20:00 – 21:00 ; pričetek 11.1.2023

Cenik za 10-tedenski program
– spletni komplet: srečanja v živo preko Zooma + enoletni dostop do posnetkov: 100 Eur*
– samo udeležba na spletnih srečanjih v živo: 75 Eur*
– samo enoletni dostop do posnetkov: 75 Eur*

* Za udeležence tečajev Joga – pot navznoter: V polno moč velja 30% popust! Cenik s popustom:
– spletni komplet: srečanja v živo preko Zooma + dostop do posnetkov: 70 Eur*
– samo udeležba na spletnih srečanjih v živo: 52 Eur*
– samo dostop do posnetkov: 52 Eur*

Če bi vas tečaji zanimali, pa vam trenutne okoliščine ne omogočajo takšnega finančnega zalogaja, mi, prosim, sporočite in dogovorili se bomo za prispevek v za vas manj obremenjujoči višini. Srčno želim, da bi bile te navdihujoče vsebine dostopne vsem, ki vas kličejo!

Prijave in dodatne informacije po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

V polno moč!

Še čisto malo, pa pričnemo z zimskim trimesečjem programov Pot navznoter! Vabljeni na brezplačne uvodne ure med 9. in 13.1.

prijave in dodatne informacije: tina.kosir@gmail.com

JOGA – POT NAVZNOTER: V POLNO MOČ
10 – tedenski tečaj celostne joge

Celostna joga prinaša notranje opolnomočenje – stik s skritimi notranjimi viri moči. Ti so raznoliki in se med seboj dopolnjujejo: moč prisotnosti in pristnosti, moč nežnosti in hvaležnosti, moč sočutja in spoštljive odločnosti, moč miru in moč modrosti, moč sprejemanja in moč spreminjanja, moč vztrajnosti in moč izpuščanja, moč ranljivosti in moč neomajne živosti. Kako se z njimi povezati in kako z njimi ravnati? To bomo skozi celostno jogijsko vadbo skupaj raziskovali to zimo.

Kako potekajo vadbe Joga – pot navznoter?
– uvodno sproščanje in vzpostavljanje naravnanosti ljubeče naklonjenosti (10-15 min)
– Tinina navdihovalnica o osrednji temi (15 min)
– čuječe utelešanje: razgiban in uravnotežen program, sestavljen iz mešanice klasičnih jogijskih položajev in podpornih vaj iz sorodnih gibalnih disciplin, s poudarkom na občutenju, zavestnem gibanju in mirovanju v sozvočju s sproščenim dihom (30-45 min)
– zaključno sproščanje, dihalne vaje, meditacija in/ali vodene vaje notranjega raziskovanja ter samouravnavanja (15-30 min)

Za udeležbo na vadbah predznanje joge in/ali meditacije ni potrebno.

Tečaj bo potekal preko spleta in v dvorani. Vsebina tečaja je v vseh terminih približno enaka (nekatere vaje prilagodim udeležencem, še posebej to velja za vadbo v dvorani), tako da izberete en termin tedensko.

Udeležba na informativnih uvodnih urah v prvem tednu tečajev (9. – 13.1.) je brezplačna in neobvezujoča, se je pa potrebno predhodno prijaviti po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

Spletni tečaj (vadbe bodo potekale v živo preko Zooma, posnetki vseh vadb bodo dostopni eno leto)
ponedeljek 19:30 – 21:00; pričetek 9. 1. 2023

V dvorani v No Stress Centru (Ulica Milana Majcna 29a, Ljubljana)
torek 9:30 – 11:00; pričetek 10.1.2023
četrtek 19:30 – 21:00; pričetek 12.1.2023

Cenik za 10-tedenski program
Spletni tečaj:
– spletni komplet: udeležba na spletnih vadbah v živo + dostop do posnetkov: 100 Eur
– samo udeležba na spletnih vadbah v živo: 75 Eur
– samo dostop do posnetkov: 75 Eur
Vadbe v dvorani (+ brezplačni dostop do spletne vadbe joge v živo preko Zooma): 120 Eur
– doplačilo za enoletni dostop do posnetkov spletnih vadb: 30 Eur

prijave in dodatne informacije po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

Če bi vas tečaji zanimali, pa vam trenutne okoliščine ne omogočajo takšnega finančnega zalogaja, mi, prosim, sporočite in dogovorili se bomo za prispevek v za vas manj obremenjujoči višini. Srčno želim, da bi bile te navdihujoče vsebine dostopne vsem, ki vas kličejo.

Če se vam zdijo vsebine, ki jih pripravljam, dragocene, pa lahko moje delo dodatno podprete z zneskom po svoji izbiri –> PODPORA

O meni

Z jogo sem se začela ukvarjati pred več kot dvajsetimi leti, pri šestnajstih. Pri devetnajstih letih me je ljubezen do tradicionalnega indijskega izročila pripeljala na pot Biharske šole joge. Dvanajst let sem se učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru, kjer sem opravila tudi triletni učiteljski tečaj. Večkrat sem po nekaj tednov prebivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Skoraj desetletje sem pod vodstvom Swami Vishwashakti jogo tudi poučevala na različnih tečajih za odrasle in otroke. 

Leta 2015 sem stopila na samostojno jogijsko pot in zasnovala tečaje Joga – pot navznoter.

Pri Joga združenju Slovenije sem registrirana kot Izkušena registrirana učiteljica joge z opravljenim naprednim učiteljskim izobraževanjem (IRJU 600).

Ker me je od nekdaj zanimala tudi indijska filozofija, zgodovina in kultura joge, sem dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo “Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo”, za katero sem prejela fakultetno Prešernovo nagrado. V okviru doktorskega študija (doktorirala sem aprila 2018) sem raziskovala filozofijo in mistično izročilo kašmirskega šivaizma. Na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete UL sem tri leta (2018-21) kot asistentka sodelovala pri izvajanju izbirnega predmeta Kultura Indije.

Zgodovino in filozofijo joge poučujem na učiteljskih tečajih joge in v okviru samostojnih predavanj.

V poučevanju joge, meditacije in filozofije teoretsko znanje povezujem s praktičnimi izkušnjami.

Jogijska pot je zame pot raziskovanja, ki se nikoli ne konča, vsak korak na njej pa je svež in nov.

POT NAVZNOTER ZIMA 2023

Z zimskimi programi Pot navznoter pričnemo 9. januarja! Osrednja tema programa celostne joge bo V POLNO MOČ, enkrat tedensko pa si bomo poleg tega privoščili še SVETI POČITEK: zdravilne zgodbe in sproščanje. Udeležba na vseh uvodnih urah je brezplačna, prijave pa že sprejemam!

Če bi vas tečaji zanimali, pa vam trenutne okoliščine ne omogočajo takšnega finančnega zalogaja, mi, prosim, sporočite in dogovorili se bomo za prispevek v za vas manj obremenjujoči višini. Srčno želim, da bi bile te navdihujoče vsebine dostopne vsem, ki vas kličejo.

Če se vam zdijo vsebine, ki jih pripravljam, dragocene, pa lahko moje delo dodatno podprete z zneskom po svoji izbiri –> PODPORA

JOGA – POT NAVZNOTER: V POLNO MOČ
10 – tedenski tečaj celostne joge

Celostna joga prinaša notranje opolnomočenje – stik s skritimi notranjimi viri moči. Ti so raznoliki in se med seboj dopolnjujejo: moč prisotnosti in pristnosti, moč nežnosti in hvaležnosti, moč sočutja in spoštljive odločnosti, moč miru in moč modrosti, moč sprejemanja in moč spreminjanja, moč vztrajnosti in moč izpuščanja, moč ranljivosti in moč neomajne živosti. Kako se z njimi povezati in kako z njimi ravnati? To bomo skozi celostno jogijsko vadbo skupaj raziskovali to zimo.

Kako potekajo vadbe Joga – pot navznoter?
– uvodno sproščanje in vzpostavljanje naravnanosti ljubeče naklonjenosti (10-15 min)
– Tinina navdihovalnica o osrednji temi (15 min)
– čuječe utelešanje: razgiban in uravnotežen program, sestavljen iz mešanice klasičnih jogijskih položajev in podpornih vaj iz sorodnih gibalnih disciplin, s poudarkom na občutenju, zavestnem gibanju in mirovanju v sozvočju s sproščenim dihom (30-45 min)
– zaključno sproščanje, dihalne vaje, meditacija in/ali vodene vaje notranjega raziskovanja ter samouravnavanja (15-30 min)

Za udeležbo na vadbah predznanje joge in/ali meditacije ni potrebno.

Tečaj bo potekal preko spleta in v dvorani. Vsebina tečaja je v vseh terminih približno enaka (nekatere vaje prilagodim udeležencem, še posebej to velja za vadbo v dvorani), tako da izberete en termin tedensko.

Udeležba na informativnih uvodnih urah v prvem tednu tečajev (9. – 13.1.) je brezplačna in neobvezujoča, se je pa potrebno predhodno prijaviti po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

Spletni tečaj (vadbe bodo potekale v živo preko Zooma, posnetki vseh vadb bodo dostopni eno leto)
ponedeljek 19:30 – 21:00; pričetek 9. 1. 2023

V dvorani v No Stress Centru (Ulica Milana Majcna 29a, Ljubljana)
torek 9:30 – 11:00; pričetek 10.1.2023
četrtek 19:30 – 21:00; pričetek 12.1.2023

Cenik za 10-tedenski program
Spletni tečaj:
– spletni komplet: udeležba na spletnih vadbah v živo + dostop do posnetkov: 100 Eur
– samo udeležba na spletnih vadbah v živo: 75 Eur
– samo dostop do posnetkov: 75 Eur
Vadbe v dvorani (+ brezplačni dostop do spletne vadbe joge v živo preko Zooma): 120 Eur
– doplačilo za enoletni dostop do posnetkov spletnih vadb: 30 Eur

prijave in dodatne informacije po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

SVETI POČITEK: ZDRAVILNE ZGODBE IN SPROŠČANJE

Zima je bila tradicionalno čas upočasnitve, počitka, umiritve. Čas, ko obnovimo moči, da se lahko spomladi odpremo svežemu zanosu. Pred mrazom in temo dolgih noči so se ljudje umikali navznoter, se stiskali ob peči in si pripovedovali zgodbe. Danes so domača ognjišča zamenjali ekrani, a naša prvinska notranja potreba po toplini, smislu in pristnem stiku ni nič manjša.

Za vas v prihajajočem trimesečju pripravljam barvit program zdravilnih zgodb, ob zgodbah pa si bomo privoščili potovanja navznoter z jogijskim počitkom (joga nidro).

Srečanja bodo potekala preko Zooma, dostopni pa bodo tudi videoposnetki srečanj (preko YouTube) in zvočni posnetki (preko SoundCloud). Udeležba na uvodni uri je brezplačna, se je pa zanjo potrebno prijaviti po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

Srečanja preko Zooma: sreda 20:00 – 21:00 ; pričetek 11.1.2023

Cenik za 10-tedenski program
– spletni komplet: srečanja v živo preko Zooma + enoletni dostop do posnetkov: 100 Eur*
– samo udeležba na spletnih srečanjih v živo: 75 Eur*
– samo enoletni dostop do posnetkov: 75 Eur*

* Za udeležence tečajev Joga – pot navznoter: V polno moč velja 30% popust! Cenik s popustom:
– spletni komplet: srečanja v živo preko Zooma + dostop do posnetkov: 70 Eur*
– samo udeležba na spletnih srečanjih v živo: 52 Eur*
– samo dostop do posnetkov: 52 Eur*

Če bi vas tečaji zanimali, pa vam trenutne okoliščine ne omogočajo takšnega finančnega zalogaja, mi, prosim, sporočite in dogovorili se bomo za prispevek v za vas manj obremenjujoči višini. Srčno želim, da bi bile te navdihujoče vsebine dostopne vsem, ki vas kličejo!

Prijave in dodatne informacije po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

O meni

Z jogo sem se začela ukvarjati pred več kot dvajsetimi leti, pri šestnajstih. Pri devetnajstih letih me je ljubezen do tradicionalnega indijskega izročila pripeljala na pot Biharske šole joge. Dvanajst let sem se učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru, kjer sem opravila tudi triletni učiteljski tečaj. Večkrat sem po nekaj tednov prebivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Skoraj desetletje sem pod vodstvom Swami Vishwashakti jogo tudi poučevala na različnih tečajih za odrasle in otroke. 

Leta 2015 sem stopila na samostojno jogijsko pot in zasnovala tečaje Joga – pot navznoter.

Pri Joga združenju Slovenije sem registrirana kot Izkušena registrirana učiteljica joge z opravljenim naprednim učiteljskim izobraževanjem (IRJU 600).

Ker me je od nekdaj zanimala tudi indijska filozofija, zgodovina in kultura joge, sem dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo “Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo”, za katero sem prejela fakultetno Prešernovo nagrado. V okviru doktorskega študija (doktorirala sem aprila 2018) sem raziskovala filozofijo in mistično izročilo kašmirskega šivaizma. Na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete UL sem tri leta (2018-21) kot asistentka sodelovala pri izvajanju izbirnega predmeta Kultura Indije.

Zgodovino in filozofijo joge poučujem na učiteljskih tečajih joge in v okviru samostojnih predavanj.

V poučevanju joge, meditacije in filozofije teoretsko znanje povezujem s praktičnimi izkušnjami.

Jogijska pot je zame pot raziskovanja, ki se nikoli ne konča, vsak korak na njej pa je svež in nov.

Polna namesto popolna!

»Jaaa, trebuh je pomemben! V trebuhu imamo ogenj, to je naša moč, ” s svetlim glasom, ki ga rojeva v trebuhu zasidrana srčna moč, vzklikne Sabrina Janežič, ko jo povprašam, kako osvobaja naše glasove iz glasilk in trebuha ter s tem prebuja speče, uklenjene glasove naših duš. Darove našega pristnega bitja, s katerimi smo izgubili stik.

Sabrina Janežič je ustanoviteljica Centra za raziskovanje glasu in celosten osebni razvoj Sozvočje. Učiteljica za glas in polno izraženo življenje. Intuitivna umetnica z glasom. Mama in žena. Raziskovalka življenja, odnosov in njihovih zgodb. Več o Sabrini in njenem delu na njeni spletni strani.

Ko sem jo pred nekaj leti, v njenih zgodnjih dvajsetih, prvič srečala v živo (o tem, kako sva se srečali, povem več v posnetku najinega pogovora), je še študirala novinarstvo, se predano posvečala petju (za seboj je imela že takrat osupljivo kilometrino izobraževanj v tujini) in že odločno razvijala svoje poslanstvo celostnega dela z ljudmi preko glasu.

Glas jo je klical, odkar pomni. Spraševala se je: »Zakaj nimamo več moči, zakaj izgubljamo glas, zakaj se nam trese glas, zakaj nam zmanjka glasu, ko želimo v nekem odnosu kaj povedati?«

Tehniko petja in govora je poučevala profesionalno nastopajoče (igralce, pevce, govorce) in ob tem odkrila, da ljudi ne želi več pripravljati na tehnično izpiljene odrske nastope, temveč v ljudeh podpirati in odpirati glas življenja. »Ne želim si poučevati petja, želim delati holistično z glasom, s človekom, ker če ima človek težave z glasom, ima težave z energijo v sebi. Glas uporabljam kot kanal, ki nam pokaže neravnovesja: v telesu, v odnosih, v psihofizičnem stanju.«

Kako smo izgubili svoj pristni glas? »Svoje izražanje smo ukrojili v skladu s tem, kar je bilo v naši okolici sprejemljivo.«

In kako ga lahko ponovno najdemo? »Glas ne vibrira samo na glasilkah, ampak v celem telesu. Če želim imeti svoboden glas, moram imeti svobodno telo.«

Njena življenjska pot je bila vse prej kot z rožicami postlana. V pogovoru več o tem, skozi kakšne izzive je šla in kako so jo opolnomočili.

V enem od njenih navdihujočih zapisov sem nedavno prebrala besedno zvezo, ob kateri sem vzklinila: ja, to je TO! “POLNA NAMESTO POPOLNA”

»Ko sem polna, sem povsem drugače prisotna, kot partnerka, kot mama, pri svojem delu, prisotna sem v življenju. In zato mi je lepo živeti!« pravi Sabrina. Pa ne samo pravi, živi. Zato žari.

Njeno žarenje čutim kot velik dar.

Vam srčno privoščim, da tudi vas poboža, prežame, navdihne in vzpodbudi!

če bi želeli prisluhniti pogovoru v samo zvočni obliki, ga najdete tu

Negotovi ali izgubljeni?

Ko se z ljudmi pogovarjam o(b) potovanjih navznoter, se vedno znova izkaže, kako zelo se bojimo negotovosti.

Morda vidimo naslednji korak, ne vemo pa še, kako bo čez tri korake.

Ali pa še ni jasno, katera pot je prava, če sploh katera. Morda tista najbolj prava za nas sploh še ni uhojena …

Pa vendar vsaka avtentična pot, navznoter ali skozi življenje, pogosto vodi skozi obdobja negotovosti. To ne pomeni, da smo izgubljeni.

Izgubljeni pa smo po drugi strani lahko na zelo dobro označenih, gotovih poteh, po katerih hodi večina, ker se tu pač gre in tako reči pač počne.

Če se le za hip ustavimo in iskreno pogledamo vase, nam bo notranji kompas povedal: To ni tvoja pot.

Zato se mnogi raje sploh ne ustavljajo, niti za hip. Včasih se mi zdi, da smo tako drveč in ponorel svet zanalašč ustvarili samo zato, da nam ni treba slišati notranjega glasu, ki bi nam rad odločno povedal, da smo izgubljeni.

Izgubljeni v gotovosti.

Da bi se spet našli, bo treba drugače. Izpustiti gotovost in se podati v neznano.

Učiti se zdržati negotovost je zato ena najpomembnejših veščin na pristnih poteh.

Zaupati, da je to, kar vemo, zaenkrat dovolj in da se bodo odgovori, ki so potrebni za našo pot, pokazali ob pravem času.

Tako se strah preobrazi v radovednost.

Radovednost pa je vedno radost.

🌻

V soboto, 17. decembra 18h-20h: ALKIMIJA SOPRISOSTNOSTI

Pot navznoter – zima 2023: od 9. januarja – več informacij kmalu!

Joga- pot navznoter (na spletu in v živo): V POLNO MOČ

SVETI POČITEK: zgodbe in umirjanje za oddih v sebi

17. decembra ponovno ALKIMIJA SOPRISOTNOSTI v živo

Kaj? 2-urna izkustvena delavnica ALKIMIJA SOPRISOTNOSTI v živo

Kdaj? v soboto, 17.decembra od 18h do 20h

Kje? v mali dvorani v No Stress Centru, Ulica Milana Majcna 29a, Ljubljana

Za koga? za vse, ki vas pokliče želja po skupni soprisotnosti, predznanje ni potrebno

Kako bo delavnica potekala?
– uvodno sproščanje in vzpostavljanje povezanosti z naravnanostjo ljubeče naklonjenosti
– čas za pogovor: med delavnico vas večkrat povabim, da podelite svoje doživljanje, vendar pa to ni nujno, če ne želite; kadar želite kaj podeliti, to izrazite tako, da položite roko na srce; če raje ostajate v tišini s seboj, je to enako dobrodošlo
– alkimija: soustvarimo prostor podporne soprisotnosti na način, kot se porodi iz trenutka: sproščamo se v mehko tišino, po potrebi oziroma ko tako intuitivno začutim, pa vas usmerjam skozi vodeno vadbo, ki vključuje elemente nežnega gibanja, sproščanja, meditacije in samoraziskovanja
– delavnica ni tematska, tako da vsebina ni začrtana vnaprej, ampak se spontano poraja iz duha skupne soprisotnosti

Kako se Alkimija soprisotnosti razlikuje od Ženskih krogov?
– prostor Alkimije soprisotnosti je odprt za vse ne glede na spol
– dogajanje ne poteka v krogu: izberete svoj kotiček v prostoru, ki je vaš osebni prostor za potovanje navznoter; če vam to prija, lahko ves čas preživite predvsem v povezovanju s seboj, skupna soprisotnost za to ustvarja in ohranja podporno ozadje

Koliko nas bo? maksimalno 12 udeleženk_cev

Prispevek?
osnovna cena: 30 Eur
znižana cena za udeležence kateregakoli od aktualnih jesenskih programov Pot navznoter: 20 Eur
znižana cena za udeležence kateregakoli od preteklih programov Pot navznoter: 25 Eur

Več informacij in prijave po e-pošti: tina.kosir@gmail.com