Alkimija zavesti: pot notranje preobrazbe

Program sem zasnovala kot modrostno-meditativno popotovanje, podporno tudi za tiste, ki ne meditirate! (Ali še ne meditirate. Ali ne meditirate redno. Ali več ne meditirate (redno).)

Živimo v prelomnih časih, ko gremo vsi tako posamično kot skupaj skozi mo(go)čne procese zahtevnih preobrazb. Da ne bi izgubili stika s svetlim tudi v temi, da bomo konstruktivno soustvarjali nove poti in presegali ovire, bomo potrebovali močne notranje in zunanje vire.

V 10-tedenskem programu bom z vami delila najboljše, kar sem odkrila na svojih iskanjih: na notranjih poteh, pri delu z ljudmi, preko študija modrostnih izročil in sodobnih raziskav.

Ogledate si lahko posnetek uvodnega srečanja, na dnu strani pa najdete tudi vsebino srečanj, ki so že posneta.

Programu se lahko priključite kadarkoli. Prijave sprejemam na e-naslovu: tina.kosir@gmail.com

NOVO! Dodajam še možnost zakupa posnetka posamičnega srečanja na temo, ki vas posebej zanima! Vsi posnetki bodo dostopni (vsaj) eno leto.

Posnetek vsebuje:

*Uvodne misli: – Kaj je alkimija zavesti? – Kako skozi zahtevna občutja in obdobja? – Kako se z notranjim procesom zorenja tudi “svinčena” izkustva preobražajo v zlato – Opaziti in občutiti “zlata zrna vsakdanjosti”: trenutke lepega, dobrega, navdiha – Moč in pomen podporne skupnosti na notranji poti

* Izkustveni del: vizualizacija podporne prisotnosti in soustvarjanje povezanosti

Srečanja potekajo v živo preko Zooma, lahko pa spletni program spremljate tudi (ali samo) preko posnetkov, ki bodo dostopni vsaj eno leto.

Srečanja v živo preko Zooma: sreda 20:00 – 21:00 (+ pogovor in deljenje vtisov do 30 min – pogovori z udeleženci se ne snemajo)

Prispevek za program: 

 spletni komplet: srečanja v živo preko Zooma + dostop do posnetkov: 100 Eur*
– samo udeležba na spletnih srečanjih v živo: 75 Eur*
– samo dostop do posnetkov: 75 Eur*
– dostop do posnetka posamične ure: 10 Eur

* Za udeležence tečajev Joga – pot navznoter: Sonce-senca velja 30% popust! Cenik s popustom:
– spletni komplet: srečanja v živo preko Zooma + dostop do posnetkov: 70 Eur*
– samo udeležba na spletnih srečanjih v živo: 52 Eur*
– samo dostop do posnetkov: 52 Eur*

Če bi vas tečaj zanimal, pa vam trenutne okoliščine ne omogočajo takšnega finančnega zalogaja, mi, prosim, sporočite in dogovorili se bomo za prispevek v za vas manj obremenjujoči višini. Srčno želim, da bi bile te navdihujoče vsebine dostopne vsem, ki vas kličejo!

2. ura: PODARIM – DOBIM: raziskovanje odnosa do dajanja in prejemanja
* Velikodušnost v duhovnih in modrostnih izročilih: zakaj velja za temelj notranje poti, za nepogrešljivo sestavino procesov zorenja, kako pripomore k odkrivanju in plemenitenju notranjega bogastva (= notranjega miru, modrosti, ljubezni, radosti)
* Kako se stanje pristne velikodušnosti razlikuje od “prisilne dobrote”, ki vodi v izčrpanost z zlorabo sebe in/ali drugih v nezdravih, soodvisnih dinamikah?
*Izkustveni del: prepoznavanje zdravih/nezdravih vzorcev dajanja in sprejemanja z ozaveščanjem, kaj nam sporoča modrost telesa

3.ura: OD NAVEZANOSTI K POVEZANOSTI
*razlike med pojmovanjem navezanosti v psihologiji (navezanost = trajen intimen čustveni odnos) in v duhovnih izročilih (navezanost = v osnovi neuresničljiva želja, da bi nekaj, kar človeku začasno in v določeni meri zagotavlja prijetna občutja, to zagotavljalo povsem in trajno)
*pasti duhovnega ideala nenavezanosti: resnična nenavezanost ali duhovno izogibanje?
*osvobajanje navezanosti (na osebo, bitje, situacijo, stanje …) z vzpostavljanjem povezanosti s še širšim in globljim doživljanjem
*Izkustveni del: ozaveščanje navezanosti + odpiranje širši povezanosti