Meditacija

MEDITACIJA: PRIJATELJEVANJE S SEBOJ IN ŽIVLJENJEM – spletni tečaj meditacije v devetih poglavjih

Moja najljubša opredelitev meditacije je, da gre za proces spoprijateljevanja s seboj. Kako lepo je sedeti v tišini in se neslišno pogovarjati s svojo najboljšo prijateljico, prijateljem! Seznanili se bomo z osnovami meditacije (od meditacijskega položaja do uravnavanja diha in negovanja ljubeče prisotnosti), nato pa raziskovali različne oblike meditacije (z vizualizacijami, z zvokom, v gibanju) in načine, kako meditacijo vključiti v vsakdanje življenje … ter vsakdanje življenje v meditacijo! Sleherno navidezno motnjo ali oviro na poti je mogoče preobraziti v priložnost za poglobitev meditativne pris(o)tnosti: meditacija, kot jo razumem, namreč ne pomeni odtujitve od življenja, ampak spoprijateljevanje z vsem, kar življenje prinaša.

Pričetek: 13. aprila / Zaključek: 15. junija

V živo preko Zooma:

TOREK 20h – 21h

Videoposnetki na YouTube: na voljo celotno trimesečje do 1.7.

Kako bodo potekale ure?

  • uvodni del: teorija 15-20 min
  • praktični del: vodena meditacija cca 30 min
  • vprašanja, komentarji, izmenjava izkušenj (samo za udeležence v živo preko Zooma): 10 – 15 min

Tečaj je primeren ne glede na predznanje meditacije, ključno je, ali vam ustreza moj pristop. Zato vas pred odločitvijo, ali bi se tečaju priključili, vabim k ogledu spodnjega posnetka in na brezplačno uvodno uro.

CENIK:

  • uvodna informativna ura: brezplačno
  • komplet v živo preko Zooma + videoposnetki srečanj in zvočni posnetki vodenih meditacij: 80 Eur*
  • samo v živo preko Zooma: 55 Eur*
  • samo videoposnetki (uvodni del + vodena meditacija) in zvočni posnetki vodenih meditacij: 55 Eur*
  • * + 20% popust za vse prijavljene na tečaj Joga – pot navznoter: Ustvarjalnost

prijave in dodatne informacije po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

Program pripravljam in vodim: dr. Tina Košir, IRJU 600

O meni

Z jogo sem se začela ukvarjati pred dvajsetimi leti, pri šestnajstih. Pri devetnajstih letih me je ljubezen do tradicionalnega indijskega izročila pripeljala na pot Biharske šole joge. Dvanajst let sem se učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru, kjer sem opravila tudi triletni učiteljski tečaj. Večkrat sem po nekaj tednov prebivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Skoraj desetletje sem pod vodstvom Swami Vishwashakti jogo tudi poučevala na različnih tečajih za odrasle in otroke. 

Leta 2015 sem stopila na samostojno jogijsko pot in zasnovala tečaje Joga – pot navznoter.

Sem članica Joga združenja Slovenije kot Izkušena registrirana učiteljica joge z opravljenim naprednim učiteljskim izobraževanjem (IRJU 600).

Ker me je od nekdaj zanimala tudi indijska filozofija, zgodovina in kultura joge, sem dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo “Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo”, za katero sem prejela fakultetno Prešernovo nagrado. V okviru doktorskega študija (doktorirala sem aprila 2018) sem raziskovala filozofijo in mistično izročilo kašmirskega šivaizma. 

Zgodovino in filozofijo joge poučujem na učiteljskih tečajih joge in v okviru samostojnih predavanj. Na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete UL predavam pri izbirnem predmetu Kultura Indije.

V poučevanju joge, meditacije in filozofije teoretsko znanje povezujem s praktičnimi izkušnjami.

Jogijska pot je zame pot raziskovanja, ki se nikoli ne konča, vsak korak na njej pa je svež in nov.