Tečaji “JOGA – POT NAVZNOTER” s Tino Košir

 TRIMESEČNI CIKEL – POMLAD 2018:  MAREC – JUNIJ 2018 

Spomladi 2018 bodo vsi tečaji potekali v No Stress Centru (Ulica Milana Majcna 29a, Ljubljana).

Osrednja tema pomladanskega trimesečja bo PRIS(O)TNOST. Negovali in razvijali jo/ju bomo s samoraziskovanjem, pogovori, jogijskimi položaji, dihanjem, sproščanjem in meditacijo. 

Kako potekajo ure na tečajih Joga – pot navznoter?

Tečaji “Joga – pot navznoter” niso zgolj vadba, ampak si želim, da bi bili, kakor obljublja njihovo ime, zares potovanje navznoter. S tega potovanja se ne vrnemo zgolj bolj sproščeni, ampak spremenjeni. Takšna jogijska praksa odmeva v življenju.

Ure začenjamo s sproščanjem in vodenim samoraziskovanjem, kako zares smo: kaj občutimo v telesu, kako dihamo, kako občutimo svojo energijo, kakšne misli imamo, kakšna čustva nas prežemajo. Vzpostavimo naravnanost ljubeče naklonjenosti, da v prakso vstopimo čuječe in nežno.

Po uvodnem pogovoru program jogijskih položajev, dihalnih in energijskih vaj, sproščanja in meditacije prilagodim temu, kar tisti dan najbolj potrebujete in kar bi vas lahko najbolj podprlo.

Vse vaje izvajamo počasi in nežno s poudarkom na občutenju telesa in usklajenosti z dihom. Vaje lahko izvajate v skladu s svojimi zmožnostmi in počutjem, po potrebi jih skupaj dodatno prilagodimo vašemu stanju.

Termini tečajev

PONEDELJEK, 20:00 – 21:30:  SKUPINA “STAROSELCI”
Tečaj je namenjen tistim, ki ste že obiskovali moje tečaje in ste vajeni načina dela. Poudarek je na poglabljanju koncentracije v vseh praksah (tudi asane izvajamo meditativno, Pozdrav soncu kot dinamično meditacijo z mantrami) in razvijanju subtilnejše zaznave. Če jogo že poznate od drugod in bi vam posebej ustrezal prav ta termin, lahko tečaj enkrat brezplačno informativno obiščete in preverite, ali bi vam program in vzdušje ustrezala.
začetek: 26. marec 

TOREK, 9:30 – 11:00: DOPOLDANSKA SKUPINA 
Dolgo ste si želeli kak dopoldanski termin in zdaj je tu! Za vse tiste, ki želite z jogo začeti dan ali si vzeti dopoldanski oddih … Skupini se lahko pridružite ne glede na predznanje joge.
začetek: 27. marec

SREDA, 17:00 – 18:30
Jogijski oddih sredi tedna! Skupini se lahko pridružite ne glede na predznanje joge.
začetek: 28. marec 

PETEK, 18:30 – 20:00
Za umirjen zaključek tedna in prehod v lep vikend … Skupini se lahko priključite ne glede na predznanje joge.
začetek: 30. marec

Cenik

11-tedenski sklop (marec – junij 2018): 11 terminov po 90 min: 110 Eur*  

sklop štirih obiskov: 4  temini po 90 min: 50 Eur*

posamični obisk: 15 Eur*

Prvi (informativni) obisk je brezplačen.

(* Plačilo je mogoče izključno kot nakazilo na TRR na podlagi izdanega računa. Z gotovino ne poslujem.) 

Prijave in dodatne informacije: tina.kosir@gmail.com

 

S/N:NCT-IS2497

Pomladni tečaji bodo potekali v dvorani Sunset v No Stress Centru.

O meni

Z jogo sem se začela ukvarjati že skoraj dvajset let nazaj, pri šestnajstih letih. Pri devetnajstih letih me je ljubezen do tradicionalnega indijskega izročila pripeljala na pot Biharske šole joge. Dvanajst let sem se učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru, kjer sem opravila tudi triletni učiteljski tečaj. Večkrat sem po nekaj tednov prebivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Skoraj desetletje sem pod vodstvom Swami Vishwashakti jogo tudi poučevala na različnih tečajih za odrasle in otroke. 

Leta 2015 sem stopila na samostojno jogijsko pot in zasnovala tečaje Joga – pot navznoter.

Redno obiskujem raznolika izobraževanja, navdihujejo me številni odlični slovenski in tuji učitelji joge.

Sem članica Joga združenja Slovenije kot Izkušena registrirana učiteljica joge z opravljenim naprednim učiteljskim izobraževanjem (IRJU 600).

Ker me je od nekdaj zanimala tudi indijska filozofija, zgodovina in kultura joge, sem dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo “Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo”, za katero sem prejela fakultetno Prešernovo nagrado. V okviru doktorskega študija sem raziskovala filozofijo in mistično izročilo kašmirskega šivaizma. Doktorsko disertacijo sem zaključila v jeseni 2017, zagovarjala pa jo bom še to pomlad.

Zgodovino in filozofijo joge poučujem na učiteljskih tečajih joge in v okviru samostojnih predavanj.

V poučevanju joge, meditacije in filozofije teoretsko znanje povezujem s praktičnimi izkušnjami.

Jogijska pot je zame pot raziskovanja, ki se nikoli ne konča, vsak korak na njej pa je svež in nov.

Advertisements