Tečaji “JOGA – POT NAVZNOTER” s Tino Košir

JESEN 2018: “ČUTIM, TOREJ ŽIVIM!” – pričetek 24. septembra v No Stress Centru

V jesenskem trimesečju bomo raziskovali občutke: učili se jim bomo prisluhniti, ne da bi jih odrivali (neprijetne) ali se jih oklepali (prijetnih). Verjamem, da vsako občutje prinaša pomembno sporočilo, ki nam lahko služi kot neprecenljiv notranji kompas, če se odločimo živeti pristno. Čutim, torej živim! Živim, torej rastem in se učim! Razvijali bomo vrline in veščine, ki so osnova in tudi plod polnega, vedrega, mirnega, harmoničnega in ustvarjalnega življenja.

Naj jesen bogato obrodi! Kakor znotraj, tako zunaj … 

Kako potekajo ure na tečajih Joga – pot navznoter?

Tečaji “Joga – pot navznoter” niso zgolj vadba, ampak si želim, da bi bili, kakor obljublja njihovo ime, zares potovanje navznoter. S tega potovanja se ne vrnemo zgolj bolj sproščeni, ampak spremenjeni. Takšna jogijska praksa odmeva v življenju.

Ure začenjamo s sproščanjem in vodenim samoraziskovanjem, kako zares smo: kaj občutimo v telesu, kako dihamo, kako občutimo svojo energijo, kakšne misli imamo, kakšna čustva nas prežemajo. Vzpostavimo naravnanost ljubeče naklonjenosti, da v prakso vstopimo čuječe in nežno.

Po uvodnem pogovoru program jogijskih položajev, dihalnih in energijskih vaj, sproščanja in meditacije prilagodim temu, kar tisti dan najbolj potrebujete in kar bi vas lahko najbolj podprlo.

Vse vaje izvajamo počasi in nežno s poudarkom na občutenju telesa in usklajenosti z dihom. Vaje lahko izvajate v skladu s svojimi zmožnostmi in počutjem, po potrebi jih skupaj dodatno prilagodimo vašemu stanju.

Termini tečajev

Z JESENSKIM TRIMESEČJEM PRIČNEMO 24. SEPTEMBRA! Vsi tečaji bodo potekali v No Stress Centru (Ulica Milana Majcna 29a, Ljubljana). Vsem jesenskim tečajem se lahko priključite ne glede na predznanje joge. Prvi, informativni obisk je brezplačen. 

PONEDELJEK, 19:45 – 21:15 – pričetek 24. septembra

TOREK, 9:30 – 11:00 – pričetek 25. septembra

SREDA, 17:15 – 18:45 – pričetek 26. septembra

PETEK, 17:30 – 19:00 – pričetek 28. septembra

Cenik

Jesensko trimesečje (11 tednov): 110 Eur*

sklop štirih obiskov: 4  temini po 90 min: 50 Eur*

(* Plačilo je mogoče izključno kot nakazilo na TRR na podlagi izdanega računa. Z gotovino ne poslujem.) 

Prijave in dodatne informacije: tina.kosir@gmail.com

 

S/N:NCT-IS2497

Pomladni tečaji bodo potekali v dvorani Sunset v No Stress Centru.

O meni

Z jogo sem se začela ukvarjati že skoraj dvajset let nazaj, pri šestnajstih letih. Pri devetnajstih letih me je ljubezen do tradicionalnega indijskega izročila pripeljala na pot Biharske šole joge. Dvanajst let sem se učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru, kjer sem opravila tudi triletni učiteljski tečaj. Večkrat sem po nekaj tednov prebivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Skoraj desetletje sem pod vodstvom Swami Vishwashakti jogo tudi poučevala na različnih tečajih za odrasle in otroke. 

Leta 2015 sem stopila na samostojno jogijsko pot in zasnovala tečaje Joga – pot navznoter.

Redno obiskujem raznolika izobraževanja, navdihujejo me številni odlični slovenski in tuji učitelji joge.

Sem članica Joga združenja Slovenije kot Izkušena registrirana učiteljica joge z opravljenim naprednim učiteljskim izobraževanjem (IRJU 600).

Ker me je od nekdaj zanimala tudi indijska filozofija, zgodovina in kultura joge, sem dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo “Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo”, za katero sem prejela fakultetno Prešernovo nagrado. V okviru doktorskega študija sem raziskovala filozofijo in mistično izročilo kašmirskega šivaizma. Doktorsko disertacijo sem zaključila v jeseni 2017, zagovarjala pa jo bom še to pomlad.

Zgodovino in filozofijo joge poučujem na učiteljskih tečajih joge in v okviru samostojnih predavanj.

V poučevanju joge, meditacije in filozofije teoretsko znanje povezujem s praktičnimi izkušnjami.

Jogijska pot je zame pot raziskovanja, ki se nikoli ne konča, vsak korak na njej pa je svež in nov.

Advertisements