Tečaji “JOGA – POT NAVZNOTER” s Tino Košir

ZIMA 2019: ČAROBNOST- pričetek 7. januarja v No Stress Centru

“Živeti je mogoče na dva načina: kot da ni nič čudež ali pa kot da je vse čudež.” – Albert Einstein

Kako pogosto se zavemo čudežnosti življenja? Občutimo čarobnost, darove in blagoslove, ki nam jih prinaša sleherni dan?

Izgubljeni v hitenju in skrbeh ne opazimo vsega dragocenega, kar nas obdaja in prežema. V zimskem trimesečju tečajev Joga – pot navznoter se bomo posebej posvetili odkrivanju darov, ki se nam dozdevajo samoumevni in jih spregledamo, če ne negujemo pozornosti, prisotnosti in hvaležnosti.

Namesto utapljanja v tesnobnosti se odprimo čarobnosti!

Kako potekajo ure na tečajih Joga – pot navznoter?

Tečaji “Joga – pot navznoter” niso zgolj vadba, ampak si želim, da bi bili, kakor obljublja njihovo ime, zares potovanje navznoter. S tega potovanja se ne vrnemo zgolj bolj sproščeni, ampak spremenjeni. Takšna jogijska praksa odmeva v življenju.

Ure začenjamo s sproščanjem in vodenim samoraziskovanjem, kako zares smo: kaj občutimo v telesu, kako dihamo, kako občutimo svojo energijo, kakšne misli imamo, kakšna čustva nas prežemajo. Vzpostavimo naravnanost ljubeče naklonjenosti, da v prakso vstopimo čuječe in nežno.

Po uvodnem pogovoru program jogijskih položajev, dihalnih in energijskih vaj, sproščanja in meditacije prilagodim temu, kar tisti dan najbolj potrebujete in kar bi vas lahko najbolj podprlo.

Vse vaje izvajamo počasi in nežno s poudarkom na občutenju telesa in usklajenosti z dihom. Vaje lahko izvajate v skladu s svojimi zmožnostmi in počutjem, po potrebi jih skupaj dodatno prilagodimo vašemu stanju.

Termini tečajev

Z ZIMSKIM TRIMESEČJEM PRIČNEMO 7. JANUARJA! Vsi tečaji bodo potekali v No Stress Centru (Ulica Milana Majcna 29a, Ljubljana). Vsem zimskim tečajem se lahko priključite ne glede na predznanje joge. Prvi, informativni obisk je brezplačen. 

PONEDELJEK, 19:45 – 21:15 – pričetek 7. januarja

TOREK, 9:30 – 11:00 – pričetek 8. januarja

SREDA, 17:15 – 18:45 – pričetek 9. januarja

PETEK, 17:30 – 19:00 – pričetek 11. januarja

Cenik

Zimsko trimesečje (11 tednov): 110 Eur*

sklop štirih obiskov: 4  temini po 90 min: 50 Eur*

(* Plačilo je mogoče izključno kot nakazilo na TRR na podlagi izdanega računa. Z gotovino ne poslujem.) 

Prijave in dodatne informacije: tina.kosir@gmail.com

ustrasana.jpg

Foto: Taja Košir Popovič

O meni

Z jogo sem se začela ukvarjati že skoraj dvajset let nazaj, pri šestnajstih letih. Pri devetnajstih letih me je ljubezen do tradicionalnega indijskega izročila pripeljala na pot Biharske šole joge. Dvanajst let sem se učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru, kjer sem opravila tudi triletni učiteljski tečaj. Večkrat sem po nekaj tednov prebivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Skoraj desetletje sem pod vodstvom Swami Vishwashakti jogo tudi poučevala na različnih tečajih za odrasle in otroke. 

Leta 2015 sem stopila na samostojno jogijsko pot in zasnovala tečaje Joga – pot navznoter.

Redno obiskujem raznolika izobraževanja, navdihujejo me številni odlični slovenski in tuji učitelji joge.

Sem članica Joga združenja Slovenije kot Izkušena registrirana učiteljica joge z opravljenim naprednim učiteljskim izobraževanjem (IRJU 600).

Ker me je od nekdaj zanimala tudi indijska filozofija, zgodovina in kultura joge, sem dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo “Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo”, za katero sem prejela fakultetno Prešernovo nagrado. V okviru doktorskega študija (doktorirala sem aprila 2018) sem raziskovala filozofijo in mistično izročilo kašmirskega šivaizma. 

Zgodovino in filozofijo joge poučujem na učiteljskih tečajih joge in v okviru samostojnih predavanj.

V poučevanju joge, meditacije in filozofije teoretsko znanje povezujem s praktičnimi izkušnjami.

Jogijska pot je zame pot raziskovanja, ki se nikoli ne konča, vsak korak na njej pa je svež in nov.

Advertisements