“JOGA – POT NAVZNOTER” s Tino Košir

JESEN 2019: CELOVITOST – pričetek 16. septembra v No Stress Centru

Osrednja tema in moto jesenskega trimesečja tečajev Joga – pot navznoter bo

CELOVITOST: celovito občutiti in živeti svojo resnico v sozvočju s celoto bivanja. 

Vzpostavljali bomo celovit stik s seboj – raziskovali in negovali svetlobo, jasnost, modrost, sočutje, moč, mir svojih plemenitih globin in si tako opolnomočeni dovolili občutiti ter postopno preobražati tudi senčne, boleče vsebine in vzorce, ki jih vsi nosimo v sebi.

Odpirali se bomo za celovit stik s svetom – negovali pris(o)tnost, ki omogoča celovito dojemanje, ustvarjalno odzivanje in polno bivanje.

Prisrčno vabljeni na popotovanje navznoter s pomočjo celovite jogijske prakse v podpornem prostoru medsebojne vzpodbude in navdiha!

(Naslovna fotografija polne lune: Peter Voerman, Flickr Creative Commons)

Tina lotos 2

foto Taja Košir Popovič

 

Kako potekajo ure na tečajih Joga – pot navznoter?

Tečaji “Joga – pot navznoter” niso zgolj vadba, ampak si želim, da bi bili, kakor obljublja njihovo ime, zares potovanje navznoter. S tega potovanja se ne vrnemo zgolj bolj sproščeni, ampak spremenjeni. Takšna jogijska praksa odmeva v življenju.

Ure začenjamo s sproščanjem in vodenim samoraziskovanjem, kako zares smo: kaj občutimo v telesu, kako dihamo, kako občutimo svojo energijo, kakšne misli imamo, kakšna čustva nas prežemajo. Vzpostavimo naravnanost ljubeče naklonjenosti, da v prakso vstopimo čuječe in nežno.

Sledi uvodna “navdihovalnica”, približno 10-minutni (po)govor na temo, povezano s temo trimesečja. Temo preostanek vadbe v praksi raziskujemo skozi program jogijskih položajev, dihalnih in energijskih vaj, sproščanja in meditacije.

Vse vaje izvajamo počasi in nežno s poudarkom na občutenju telesa in usklajenosti z dihom. Vaje lahko izvajate v skladu s svojimi zmožnostmi in počutjem, po potrebi jih skupaj dodatno prilagodimo vašemu stanju.

Vse tečaje pripravljam in vodim Tina Košir.

Termini tečajev

Z JESENSKIM TRIMESEČJEM PRIČNEMO 16. SEPTEMBRA! Vsi tečaji bodo potekali v No Stress Centru (Ulica Milana Majcna 29a, Ljubljana), priključite pa se jim lahko ne glede na predznanje joge. Prvi, informativni obisk je brezplačen. 

Skupine v jesenskem trimesečju so zaključene. Posamični občasni obiski so ob predhodni najavi mogoči za tiste, ki ste že obiskovali tečaje Joga – pot navznoter.

PONEDELJEK, 19:45 – 21:15 – pričetek 16. septembra

TOREK, 9:30 – 11:00 – pričetek 24. septembra (z enotedenskim zamikom)

SREDA, 17:15 – 18:45 – pričetek 18. septembra

PETEK, 17:30 – 19:00 – pričetek 20. septembra

Cenik *

jesensko trimesečje (12 tednov): 120 Eur

sklop štirih obiskov: 4  temini po 90 min: 50 Eur

posamični obisk (posamični obiski so mogoči samo za tiste, ki ste predhodno že obiskovali tečaje Joga – pot navznoter): 15 Eur

NEODVISNO OD TRIMESEČJA: individualne ure/ vadbe za manjše zaključene skupine: 50 Eur/60 min (+ morebitni stroški najema prostora)

(* Plačilo je mogoče izključno kot nakazilo na TRR na podlagi izdanega računa. Z gotovino ne poslujem.) 

Prijave in dodatne informacije: tina.kosir@gmail.com

ustrasana.jpg

Foto: Taja Košir Popovič

O meni

Z jogo sem se začela ukvarjati pred dvajsetimi leti, pri šestnajstih. Pri devetnajstih letih me je ljubezen do tradicionalnega indijskega izročila pripeljala na pot Biharske šole joge. Dvanajst let sem se učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru, kjer sem opravila tudi triletni učiteljski tečaj. Večkrat sem po nekaj tednov prebivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Skoraj desetletje sem pod vodstvom Swami Vishwashakti jogo tudi poučevala na različnih tečajih za odrasle in otroke. 

Leta 2015 sem stopila na samostojno jogijsko pot in zasnovala tečaje Joga – pot navznoter.

Sem članica Joga združenja Slovenije kot Izkušena registrirana učiteljica joge z opravljenim naprednim učiteljskim izobraževanjem (IRJU 600).

Ker me je od nekdaj zanimala tudi indijska filozofija, zgodovina in kultura joge, sem dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo “Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo”, za katero sem prejela fakultetno Prešernovo nagrado. V okviru doktorskega študija (doktorirala sem aprila 2018) sem raziskovala filozofijo in mistično izročilo kašmirskega šivaizma. 

Zgodovino in filozofijo joge poučujem na učiteljskih tečajih joge in v okviru samostojnih predavanj. Kot gostujoča predavateljica na Oddelku za azijske in afriške študije Filozofske fakultete UL predavam pri izbirnem predmetu Kultura Indije.

V poučevanju joge, meditacije in filozofije teoretsko znanje povezujem s praktičnimi izkušnjami.

Jogijska pot je zame pot raziskovanja, ki se nikoli ne konča, vsak korak na njej pa je svež in nov.