“JOGA – POT NAVZNOTER” s Tino Košir

ZIMA 2020: “NOTRANJA MOČ” – pričetek 6. januarja v No Stress Centru

Na tečajih Joga – pot navznoter v netekmovalnem vzdušju medsebojne podpore

  • razvijamo in poglabljamo pris(o)tnost – celovit stik s seboj in svetom
  • prisluškujemo notranji modrosti, odkrivamo notranji kompas
  • negujemo ljubečo naklonjenost, hvaležnost, notranji mir, radost in ustvarjalnost

Osrednja tema zimskega trimesečja bo NOTRANJA MOČ.

Kaj je notranja moč?

Pojavlja se lahko v tisočerih oblikah.Včasih pomeni moč dejavnosti, drugič moč sprejemanja. Enkrat moč izražanja, drugič moč poslušanja. Moč načrtovanja ali moč sproščenega prepuščanja. Moč poguma in vztrajnosti je lahko destruktivna, če ne hodi z roko v roki z močjo miru in ljubezni.

V prvem tednu bomo skozi celostno prakso raziskovali svoje notranje moči in uro zaokrožili z vodeno meditacijo samoraziskovanja: Kakšna je moja notranja moč, ki jo že prepoznavam v sebi in me najbolj podpira? Katero obliko notranje moči želim razvi(ja)ti v novem letu?

Z vami bom delila navdihe, kako prepoznati in podpreti notranjo moč, ki se je še ne zavedamo povsem, a od znotraj že trka, ker se želi izraziti.

Tina lotos 1

foto Taja Košir Popovič

 

Kako potekajo ure na tečajih Joga – pot navznoter?

Tečaji “Joga – pot navznoter” niso zgolj vadba, ampak si želim, da bi bili, kakor obljublja njihovo ime, zares potovanje navznoter. S tega potovanja se ne vrnemo zgolj bolj sproščeni, ampak spremenjeni. Takšna jogijska praksa odmeva v življenju.

Ure začenjamo s sproščanjem in vodenim samoraziskovanjem, kako zares smo: kaj občutimo v telesu, kako dihamo, kako občutimo svojo energijo, kakšne misli imamo, kakšna čustva nas prežemajo. Vzpostavimo naravnanost ljubeče naklonjenosti, da v prakso vstopimo čuječe in nežno.

Sledi uvodna “navdihovalnica”, približno 10-minutni (po)govor o temi, izbrani po navdihu. Temo preostanek vadbe v praksi raziskujemo skozi program jogijskih položajev, dihalnih in energijskih vaj, sproščanja in meditacije.

Vse vaje izvajamo počasi in nežno s poudarkom na občutenju telesa in usklajenosti z dihom. Vaje lahko izvajate v skladu s svojimi zmožnostmi in počutjem, po potrebi jih skupaj dodatno prilagodimo vašemu stanju.

Vse tečaje pripravljam in vodim Tina Košir.

Termini tečajev

Z ZIMSKIM TRIMESEČJEM PRIČNEMO 6. JANUARJA! Vsi tečaji bodo potekali v No Stress Centru (Ulica Milana Majcna 29a, Ljubljana), priključite pa se jim lahko ne glede na predznanje joge. Prvi, informativni obisk je brezplačen in je mogoč v prvih dveh tednih trimesečja (6. januar – 17. januar) 

PONEDELJEK, 19:45 – 21:15 – pričetek 6. januarja

TOREK, 9:30 – 11:00 – pričetek 7. januarja

SREDA, 17:15 – 18:45 – pričetek 8. januarja

PETEK, 17:30 – 19:00 – pričetek 10. januarja

Cenik *

zimsko trimesečje (11 tednov): 110 Eur

sklop štirih obiskov: 4  temini po 90 min: 50 Eur

posamični obisk (posamični obiski so mogoči samo za tiste, ki ste predhodno že obiskovali tečaje Joga – pot navznoter): 15 Eur

NEODVISNO OD TRIMESEČJA: individualne ure/ vadbe za manjše zaključene skupine: 50 Eur/60 min (+ morebitni stroški najema prostora)

(* Plačilo je mogoče izključno kot nakazilo na TRR na podlagi izdanega računa. Z gotovino ne poslujem.) 

Prijave in dodatne informacije: tina.kosir@gmail.com

ustrasana.jpg

Foto: Taja Košir Popovič

O meni

Z jogo sem se začela ukvarjati pred dvajsetimi leti, pri šestnajstih. Pri devetnajstih letih me je ljubezen do tradicionalnega indijskega izročila pripeljala na pot Biharske šole joge. Dvanajst let sem se učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru, kjer sem opravila tudi triletni učiteljski tečaj. Večkrat sem po nekaj tednov prebivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Skoraj desetletje sem pod vodstvom Swami Vishwashakti jogo tudi poučevala na različnih tečajih za odrasle in otroke. 

Leta 2015 sem stopila na samostojno jogijsko pot in zasnovala tečaje Joga – pot navznoter.

Sem članica Joga združenja Slovenije kot Izkušena registrirana učiteljica joge z opravljenim naprednim učiteljskim izobraževanjem (IRJU 600).

Ker me je od nekdaj zanimala tudi indijska filozofija, zgodovina in kultura joge, sem dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo “Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo”, za katero sem prejela fakultetno Prešernovo nagrado. V okviru doktorskega študija (doktorirala sem aprila 2018) sem raziskovala filozofijo in mistično izročilo kašmirskega šivaizma. 

Zgodovino in filozofijo joge poučujem na učiteljskih tečajih joge in v okviru samostojnih predavanj. Kot gostujoča predavateljica na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete UL predavam pri izbirnem predmetu Kultura Indije.

V poučevanju joge, meditacije in filozofije teoretsko znanje povezujem s praktičnimi izkušnjami.

Jogijska pot je zame pot raziskovanja, ki se nikoli ne konča, vsak korak na njej pa je svež in nov.