“JOGA – POT NAVZNOTER” s Tino Košir

V času trajanja izrednih ukrepov za zajezitev epidemije naša Pot navznoter poteka preko platforme ZOOM. Srečanja zaenkrat potekajo v istih terminih, kot je do zdaj potekala joga v živo (glej spodaj), so pa v prihodnjih tednih v skupnem dogovoru mogoče tudi spremembe terminov. Če ste v preteklosti že obiskovali tečaje Joga – pot navznoter (štejejo tudi individualne ure z menoj), se vadbam lahko pridružite! Tedenski prispevek za prakso je 10 Eur in vključuje vse skupne prakse + povezavo do posnetka ene od praks, ki bo za ogled na voljo en teden preko zasebne povezave na YouTube.

Več informacij in prijave po e-pošti: tina.kosir@gmail.com

JESEN 2020: NOTRANJI ZAKLADI: MIR-MOČ-MODROST

To jesen bomo odkrivali in negovali notranje zaklade in njihovo medsebojno povezanost. V azijskih duhovnih tradicijah so razumeli, da je za ohranjanje resničnega notranjega miru potrebna velika notranja moč, ki jo podpira modrost. Notranjo modrost zaslišimo v stanju notranjega miru, da bi lahko sledili njenemu nareku, pa spet potrebujemo veliko notranje moči in poguma. Te tri medsebojno podpirajoče se svete stebre notranjega in zunanjega ravnovesja bomo gradili in krepili s pomočjo celostne jogijske prakse telesnih položajev, zavestnega diha, sproščanja, meditacije in samoraziskovanja.

Kako potekajo ure na tečajih Joga – pot navznoter?

Tečaji “Joga – pot navznoter” niso zgolj vadba, ampak si želim, da bi bili, kakor obljublja njihovo ime, zares potovanje navznoter. S tega potovanja se ne vrnemo zgolj bolj sproščeni, ampak spremenjeni. Takšna jogijska praksa odmeva v življenju.

Ure začenjamo s sproščanjem in vodenim samoraziskovanjem, kako zares smo: kaj občutimo v telesu, kako dihamo, kako občutimo svojo energijo, kakšne misli imamo, kakšna čustva nas prežemajo. Vzpostavimo naravnanost ljubeče naklonjenosti, da v prakso vstopimo čuječe in nežno.

Sledi uvodna “navdihovalnica”, približno 10-minutni (po)govor o temi, izbrani po navdihu. Temo preostanek vadbe v praksi raziskujemo skozi program jogijskih položajev, dihalnih in energijskih vaj, sproščanja in meditacije.

Vse vaje izvajamo počasi in nežno s poudarkom na občutenju telesa in usklajenosti z dihom. Vaje lahko izvajate v skladu s svojimi zmožnostmi in počutjem, po potrebi jih skupaj dodatno prilagodimo vašemu stanju.

Vse tečaje pripravljam in vodim Tina Košir.

Termini tečajev

Vsi tečaji bodo potekali v No Stress Centru (Ulica Milana Majcna 29a, Ljubljana), priključite pa se jim lahko ne glede na predznanje joge.

Pričetek tečajev: 14. septembra 2020

To jesen bodo tečaji zaradi epidemiološke situacije in zagotavljanja ustrezne medosebne razdalje potekali v že izhodišču še manjših skupinah kot sicer, zato bo cena prvega, informativnega obiska 10 Eur, prijava pa bo veljavna ob plačilu prijavnine. V primeru vpisa v trimesečje se šteje kot vplačilo in se odšteje od zneska celotnega tečaja. Informativni obisk je mogoč v prvih dveh tednih trimesečja.

PONEDELJEK, 20:00 – 21:30 (pričetek 14. 9.)

TOREK, 9:30 – 11:00 (pričetek 15.9.)

SREDA, 17:15 – 18:45 (pričetek 16.9.)

PETEK, 17:30 – 19:00 (pričetek 18.9.)

Cenik *

prvi, informativni obisk: 10 Eur (v primeru vpisa v trimesečje se šteje kot vplačilo in se odšteje od cene trimesečja)

jesensko trimesečje (12 tednov): 120 Eur

sklop štirih obiskov: 4  temini po 90 min: 50 Eur

posamični obisk (posamični obiski so v primeru prostih mest mogoči samo za tiste, ki ste predhodno že obiskovali tečaje Joga – pot navznoter): 15 Eur

NEODVISNO OD TRIMESEČJA: individualne ure/ vadbe za manjše zaključene skupine: 50 Eur/60 min (+ morebitni stroški najema prostora)

(* Plačilo je mogoče izključno kot nakazilo na TRR na podlagi izdanega računa. Z gotovino ne poslujem.) 

Prijave in dodatne informacije: tina.kosir@gmail.com

ustrasana.jpg
Foto: Taja Košir Popovič

O meni

Z jogo sem se začela ukvarjati pred dvajsetimi leti, pri šestnajstih. Pri devetnajstih letih me je ljubezen do tradicionalnega indijskega izročila pripeljala na pot Biharske šole joge. Dvanajst let sem se učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru, kjer sem opravila tudi triletni učiteljski tečaj. Večkrat sem po nekaj tednov prebivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Skoraj desetletje sem pod vodstvom Swami Vishwashakti jogo tudi poučevala na različnih tečajih za odrasle in otroke. 

Leta 2015 sem stopila na samostojno jogijsko pot in zasnovala tečaje Joga – pot navznoter.

Sem članica Joga združenja Slovenije kot Izkušena registrirana učiteljica joge z opravljenim naprednim učiteljskim izobraževanjem (IRJU 600).

Ker me je od nekdaj zanimala tudi indijska filozofija, zgodovina in kultura joge, sem dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo “Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo”, za katero sem prejela fakultetno Prešernovo nagrado. V okviru doktorskega študija (doktorirala sem aprila 2018) sem raziskovala filozofijo in mistično izročilo kašmirskega šivaizma. 

Zgodovino in filozofijo joge poučujem na učiteljskih tečajih joge in v okviru samostojnih predavanj. Na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete UL predavam pri izbirnem predmetu Kultura Indije.

V poučevanju joge, meditacije in filozofije teoretsko znanje povezujem s praktičnimi izkušnjami.

Jogijska pot je zame pot raziskovanja, ki se nikoli ne konča, vsak korak na njej pa je svež in nov.