“JOGA – POT NAVZNOTER” s Tino Košir

POMLAD 2019: NOTRANJI KOMPAS – pričetek 1. aprila v No Stress Centru

To pomlad bomo na tečajih Joga – pot navznoter odkrivali in uglaševali vsak svoj “notranji kompas”, razbirali, kaj nam sporoča in se učili zaupati njegovi modrosti.

Kaj je “notranji kompas”? Je pristen notranji občutek za smer, globoki, tihi glas našega bistva, intuicija, ki skrivnostno ve več ali drugače od vsakdanjega praktičnega uma.

Ni vsak “notranji glas” glas modrosti – ravno obratno, večinoma nas preplavlja toliko hrupa in nemira, da ne slišimo tihih sporočil, ki nam jih šepeče.

Notranji kompas jasno začutimo v stanju miru in ljubeče prisotnosti, celostna jogijska praksa pa nam lahko pri tem zelo pomaga.

Simbol naših pomladnih tečajev je sončnica: ta se z nezmotljivim notranjim občutkom za smer vedno obrne proti soncu in odpre njegovi svetlobi.

To pomlad se bomo kot sončnice obračali k soncu: v sebi in svojih življenjih! Notranje sonce je naše lastno sončno bistvo, svetloba zavesti in življenjska moč. Zunanje sonce pa ni le na nebu, temveč simbolno pomeni vse tisto, kar prebuja in hrani našo notranjo svetlobo ali pa nam daje priložnost, da jo dejavno živimo in izražamo …

Da žarimo in cvetimo!

Prisrčno vabljeni, da se pri tem medsebojno navdihujemo, vzpodbujamo in podpiramo!

Veselim se vaše dragocene, edinstvene Svetlobe …

pogledvsvetlobo

foto: Taja Košir Popovič

Kako potekajo ure na tečajih Joga – pot navznoter?

Tečaji “Joga – pot navznoter” niso zgolj vadba, ampak si želim, da bi bili, kakor obljublja njihovo ime, zares potovanje navznoter. S tega potovanja se ne vrnemo zgolj bolj sproščeni, ampak spremenjeni. Takšna jogijska praksa odmeva v življenju.

Ure začenjamo s sproščanjem in vodenim samoraziskovanjem, kako zares smo: kaj občutimo v telesu, kako dihamo, kako občutimo svojo energijo, kakšne misli imamo, kakšna čustva nas prežemajo. Vzpostavimo naravnanost ljubeče naklonjenosti, da v prakso vstopimo čuječe in nežno.

Sledi uvodna “navdihovalnica”, približno 10-minutni (po)govor na temo, povezano s temo trimesečja. Temo preostanek vadbe v praksi raziskujemo skozi program jogijskih položajev, dihalnih in energijskih vaj, sproščanja in meditacije.

Vse vaje izvajamo počasi in nežno s poudarkom na občutenju telesa in usklajenosti z dihom. Vaje lahko izvajate v skladu s svojimi zmožnostmi in počutjem, po potrebi jih skupaj dodatno prilagodimo vašemu stanju.

Vse tečaje pripravljam in vodim Tina Košir.

Termini tečajev

S POMLADNIM TRIMESEČJEM PRIČNEMO 1. APRILA! Vsi tečaji bodo potekali v No Stress Centru (Ulica Milana Majcna 29a, Ljubljana), priključite pa se jim lahko ne glede na predznanje joge. Prvi, informativni obisk je brezplačen. 

PONEDELJEK, 19:45 – 21:15 – pričetek 1. aprila

TOREK, 9:30 – 11:00 – pričetek 2. aprila

SREDA, 17:15 – 18:45 – pričetek 3. aprila

PETEK, 17:30 – 19:00 – pričetek 5. aprila

Cenik *

pomladno trimesečje (11 tednov): 110 Eur

sklop štirih obiskov: 4  temini po 90 min: 50 Eur

posamični obisk (ne velja za prvi obisk, ki je brezplačen): 15 Eur

NEODVISNO OD TRIMESEČJA: individualne ure/ vadbe za manjše zaključene skupine: 50 Eur/60 min (+ morebitni stroški najema prostora)

(* Plačilo je mogoče izključno kot nakazilo na TRR na podlagi izdanega računa. Z gotovino ne poslujem.) 

Prijave in dodatne informacije: tina.kosir@gmail.com

ustrasana.jpg

Foto: Taja Košir Popovič

O meni

Z jogo sem se začela ukvarjati pred dvajsetimi leti, pri šestnajstih. Pri devetnajstih letih me je ljubezen do tradicionalnega indijskega izročila pripeljala na pot Biharske šole joge. Dvanajst let sem se učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru, kjer sem opravila tudi triletni učiteljski tečaj. Večkrat sem po nekaj tednov prebivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Skoraj desetletje sem pod vodstvom Swami Vishwashakti jogo tudi poučevala na različnih tečajih za odrasle in otroke. 

Leta 2015 sem stopila na samostojno jogijsko pot in zasnovala tečaje Joga – pot navznoter.

Sem članica Joga združenja Slovenije kot Izkušena registrirana učiteljica joge z opravljenim naprednim učiteljskim izobraževanjem (IRJU 600).

Ker me je od nekdaj zanimala tudi indijska filozofija, zgodovina in kultura joge, sem dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo “Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo”, za katero sem prejela fakultetno Prešernovo nagrado. V okviru doktorskega študija (doktorirala sem aprila 2018) sem raziskovala filozofijo in mistično izročilo kašmirskega šivaizma. 

Zgodovino in filozofijo joge poučujem na učiteljskih tečajih joge in v okviru samostojnih predavanj. Kot gostujoča predavateljica na Oddelku za azijske in afriške študije Filozofske fakultete UL predavam pri izbirnem predmetu Kultura Indije.

V poučevanju joge, meditacije in filozofije teoretsko znanje povezujem s praktičnimi izkušnjami.

Jogijska pot je zame pot raziskovanja, ki se nikoli ne konča, vsak korak na njej pa je svež in nov.

Advertisements