Tečaj Meditacija in filozofija joge

Tečaj Meditacija in filozofija joge poteka ob sredah od 19:20 – 20:50 v Ubrani dvorani (Celovška 55) v Ljubljani.

Tečaj lahko obiskujete redno ali zgolj občasno, kadar vas kakšna tema zanima.

Prijave po elektronski pošti: tina.kosir@gmail.com

Program prihodnjih srečanj:

14. marec: Notranji kompas v meditaciji

Redna meditacijska praksa je odličen način, kako občutiti in razvijati notranjo modrost, mir, sočutje, radost in ustvarjalnost, ki so po filozofiji meditacijskih tradicij izraz naše najgloblje narave. A ob iskrenem potapljanju vase je neizbežno, da naletimo na celo paleto neprijetnih občutkov in izkustev. Kako navigirati skozi notranje turbulence? Katerim notranjim glasovom zaupati? Ko v meditaciji vzpostavimo močan notranji kompas, nam ta ne služi le v meditaciji, pač pa tudi v vsakdanjem življenju – pri velikih in malih odločitvah. Na tokratni delavnici bomo po uvodnem pogovoru odkrivali vsak svoj edinstveni notranji kompas.

21. marec: ZAKLJUČEK TEČAJA: pogovor o meditaciji (vprašanja in odgovori)

O tečaju:

Na tečaju bomo spoznavali meditacijske tehnike različnih tradicij in filozofijo, na podlagi katere so se razvile. Program bo vsakič drugačen, na tej strani pa bom objavljala napovedi programov za prihodnja štiri srečanja. Teoretski del bo obsegal 20 – 30 min, meditacija pa približno eno uro v manjših enotah (4 15-minutne meditacije, 3 20-minutne ali 2 polurni).

V čem je smisel tečaja? Veliko pomembneje od tega, kaj z meditacijo pridobimo, je, kaj postopno opuščamo: tisoč in en način, kako zbežati pred seboj in pristnim občutenjem trenutka. Tudi meditacijske tehnike je mogoče zlorabiti v ta namen, prav zato je ob praksi pomembno razvijati globlje razumevanje, ki podpira in usmerja naša lastna spoznanja in uvide. Zaradi večtisočletne tradicije raziskovanja stanj zavesti so indijska izročila bogata zakladnica tovrstnih znanj.

O meni:

Osebno redno, vsakodnevno meditiram od šestnajstega leta, kar pomeni dobrih osemnajst let – vse odraslo življenje. Moja osnovna praksa izhaja iz klasične indijske joge, učila pa sem se tudi od učiteljev različnih budističnih tradicij. Da bi bolje razumela naravo uma ter pojavov v meditaciji sem se intenzivno posvetila tudi študiju starih indijskih izročil. V jeseni sem zaključila s pisanjem doktorata iz indijske filozofije (ki zdaj čaka na zagovor). Moje temeljno spoznanje? Ne zaupaj spektakularnim in bombastičnim izkustvom. Ključ je v preprostosti, skromnosti in ljubeznivosti – v meditaciji in življenju, kar se z dolgotrajno prakso zlije v eno. (Paradoksno pa nekateri do tega pridemo prav s pomočjo kompleksnih tehnik in zapletene filozofije.)

CENIK: 
Popust, označen z zvezdico, velja za udeležence katerega od tečajev Joga – pot navznoter.
celoten  sklop (10 srečanj): 100 Eur/ 85 Eur*
sklop štirih obiskov: 50 Eur/ 45 Eur*
posamičen obisk: 15 Eur/ 12 Eur*
Plačilo z nakazilom na TRR na podlagi izdanega računa.
Advertisements